21 veljače, 2007

To valjda ima samo u Srbiji :-)))

Preneseno iz današnjeg Večernjeg:
Srpski kirurzi se potukli, ostavivši djevojčicu usred operacije

Rutinska operacija slijepog crijeva gotovo se pretvorila u katastrofu kad su se dvojica kirurga u beogradskoj Sveučilišnoj dječjoj klinici posvađala, izašla iz operacijske dvorane i potukla, ostavivši 12-godišnju djevojčicu na stolu usred operacije, objavio je u ponedjeljak dnevnik Politika.

Slučaj je postao javan nakon što se našao pred Općinskim sudom u Beogradu, kad se iz izjava sudionika i očevidaca doznalo što se doista dogodilo.

Anesteziologinja Ninoslava Ilić objasnila je kako je tijekom operacije slijepog crijeva koju je vodio Spasoje Radulović u dvoranu u jednom trenutku ušao Dragan Vukanić koji je te noći bio vođa ekipe.

"Obratio se Raduloviću na ponižavajući način, profesionalno ga je omalovažio. Radulović mu je odgovorio na isti način, pa je došlo do svađe, tijekom koje je Vukanić prišao Raduloviću, povukao ga za uho i opalio mu pljusku", rekla je Ilić.

Potom su obojica izašli iz dvorane, u kojoj je na operacijskom stolu ostala 12-godišnja pacijentica, pa je završetak operacije na sebe preuzeo specijalizant koji je do tog trenutka samo asistirao Raduloviću, pojasnila je.

Dvojica kirurga u hodniku ispred operacijske sale upustila su se u pravu uličnu tučnjavu u kojoj je lošije prošao napadač Vukanić. Iako tjelesno mnogo snažniji od Radulovića, kako piše Politika, Vukanić je iz sukoba s kolegom izašao s podljevima na glavi, puknutom donjom usnicom, rasklimanim zubima i prijelomom kažiprsta lijeve šake, zbog čega je protiv Radulovića podnio tužbu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Braneći se od optužbi, Radulović je na sudu rekao kako je, kao kirurg koji je vodio operaciju, morao regairati, jer je Vukanić u dvoranu ušao potpuno nepripremljen, bez sterilne opreme i ometao tijek operacije, ugrožavajući tako život pacijenta.

"Potpuno je neverojatno, ali istinito, da si je Vukanić dao za pravo usred operacije ući u dvoranu i udariti kirurga. Radulović je bio primoran braniti sebe i dijete koje je bilo na operacijskom stolu. Nije sporno da je on Vukaniću rasklimao nekoliko zuba, napravio nekoliko posjekotina na ustima i hematoma po licu, no to je učinio u nužnoj obrani", rekao je Radulovićev odvjetnik Veljko Delibašić.

No, dodao je kako nije točno da je Radulović Vukaniću slomio ruku, ustvrdivši kako je Vukanić "priložio lažnu medicinsku dokumentaciju o toj ozljedi", te da mu je otprije poznat kao "liječnik koji izdaje lažna uvjerenja".

Radulović je u međuvremenu u bolnici kažnjen jednomjesečnom zabranom obavljanja operacija, dok je Vukaniću, uz novčanu kaznu, određena i zabrana dežurstva u idućih godinu dana.

www.vecernji.hr.

Nema komentara: